Başarmak istiyorsanız, denemelisiniz.

27 Ekim 2015 Salı

Marka ve Patent Vekilliği Sınav Tarihi 2015

TPE yani Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Vekili yada Patent vekili olmak için yapılan Marka ve Patent Vekilliği sınavı 5 Aralık 2015 tarihinde yapılacaktır.

İki yılda bir yapılan ve Marka Vekilliği sınavı ve Patent Vekilliği sınavı olmak üzere iki etaptan oluşan Türk Patent Enstitüsü vekillik sınavları bu sene 5 Aralık 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak.
T.C. vatandaşı ve 4 yıllık Lisans üniversite mezunu adayların başvuru yapabileceği sınavlar için başvuru tarihi ise hemen 1 kasım seçiminin ardından 2 kasım pazartesi başlayıp 14 kasım cumartesiye kadar olarak belirlenmiştir. Adaylar Türk Patent Enstitüsü sitesinden e-imza yada e-devlet üzerinden e-devlet şifresi ile başvurularını yapabilecekler.
Marka vekilliği sınav ücreti 200TL ve Patent vekilliği sınav ücreti 200TL olarak ister başvuru sırasında kredi kartı ile istenirse ziraat bankasının ilgili hesabına TC kimlik no ile başvuru öncesinde yatırılabilir.
Başvuruların tamamlanması ardından fotoğraflı Marka ve Patent Vekilliği sınavı giriş belgeleri TPE sitesinden ilan edilecek link yardımı ile çıktı alınabilecektir. Adaylar vekillik sınavına bu belge ve kimlikleri ile katılacaklardır. Sınav Gazi Üniversitesi Beşevler yerleşkesinde yapılacaktır.
Marka Vekili yada Patent Vekili olmak isteyenler bu çoktan seçmeli sınavda 70 puan almaları gerekmektedir. Sınav sorularının yüzdesi ise aşağıdaki gibidir.
%10 Genel kültür
%10 türkçe ve sayısal ilişkiler
%10 Genel hukuk
%70 sınai ve fikri haklar hukuku
Bu konuda hazırlanmış marka vekilliği sınav hazırlık kitabı, patent vekilliği çıkmış sorular, fikri ve sınai haklar KHKları, rekabet hukuku gibi kitap ve pdf yayımlar incelenerek sınava hazırlanılabilir.