Başarmak istiyorsanız, denemelisiniz.

20 Nisan 2012 Cuma

Elektrik üreten kombi


Almanya merkezli kombi üreticisi Vailant, elektrik üreten kombiyi geliştirdi. Vailant, çevre kirletmeyen bu kombi için AB'den 19 milyon Euro destek aldı. Yeni kombinin seri üretimi 2001'de başlayacak.
Merkezi Almanya'da bulunan ve şofbenin mucidi Vaillant dünyanın elektrik üreten ilk kombisini üretmeye hazırlanıyor.
Çevre kirliliğini önleyici bir kombi ürettiği için Avrupa Birliği'nden (AB) 19 milyon Euro destek alan firma ‘‘çevreci’’ kombinin seri üretimine 2001 yılında başlayacak.

‘‘Yakıt Hücre Sistemi ’’ adı verilen bir sistemle çalışan kombi yakıt olarak doğalgaz kullanacak ve çalışırken ısının yanısıra elektrik üretecek. 2001 yılında seri üretimine başlanacak olan yeni kombi çalışma aşamasında doğalgazı hidrojen ve karbondioksite dönüştürerek atık olarak saf su üretecek. Elektrik üreten kombi gerektiğinde ürettiği elektriğin fazlasını sisteme geri vererek, kombi sahibinin para kazanmasını sağlayacak.

Vaillant Almanya Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Johannsen Roth, hazırladıkları yeni kombinin enerji tüketimini azaltacağını ve çevre kirliliği açısından önemli avantaj sağlayacağını bildirdi. Yakıt Hücre Sisteminin kendi istekleri üzerine ABD merkezli General Elektrik firması tarafından geliştirildiğini belirten Roth, ‘‘Teknoloji üretiminde dünyanın her yerinde uzman olan kuruluşlar var. Biz bu kuruluşlarla sürekli iletişim halindeyiz ve kendi olanaklarımızla üretemediğimiz teknolojiyi onlara ürettiyoruz’’ dedi.
Vaillant'ın 140 yıldır Avrupa pazarı için ısıtma sistemi ürettiğini belirten Roth, Avrupa pazarının dışında başka bir pazara açılmayı düşünmediklerini söyledi. Avrupa'nın 17 ülkesinde yürüttükleri faaliyet sonucu 1998 yılında 1.8 milyar mark gelir elde ettiklerini kaydeden Roth, bu geliri arttırmak ve bir Avrupa firması olarak kalmak istediklerini belirtti.

Türkiye pazarında çok iyi bir büyüme ivmesi yakaladıklarını ve Türkiye aracılığıyla Türki cumhuriyetlere açılmayı planladıklarını kaydeden Roth, ‘‘Türkiye çevresindeki yeni pazarlar için özel bir ürün geliştirmek gerekirse Türkiye'de fabrika kurmayı düşünebiliriz’’ dedi.

CEZA İŞE YARADI
Vaillant Türkiye Genel Müdürü Christoph M. Grosser, Türkiye'de 1992 yılında faaliyete başladıklarını ve 1993'den itibaren hata yapan bayilerden hata başına 100 mark para cezası kestiklerini ve bu uygulamanın çok başarılı sonuç verdiğini söyledi.
Grosser, ‘‘Kombi ve şofben tesisatınıda bizim belirttiğimiz standartların dışına çıkan bayilere ceza uyguladık. Kısa zamanda bayiler işin ciddiyetini anladılar ve yanlış yapmamaya başladılar’’ dedi.