Başarmak istiyorsanız, denemelisiniz.

18 Nisan 2012 Çarşamba

Bir Mühendisin kişisel Blogu

Her gün yeni bloglar yeni web siteleri açılıyor. Birçoğu büyük heveslerle açılan siteler zaman içerisinde içerikle, yani günlük yada belirli aralıklar ile taze içerikler ile zenginleştirilemediği için zaman içerisinde kayıp birer gemi gibi oluyorlar.


Kişilerin kendi hayatları, tecrübeleri yada bilgileri hakkında yazılar yazıp kitlelere ulaştırma araçlarından en öne çıkanı olan kişisel bloglardan biriside Makina Mühendisi Hakan Kaya'ya ait www.mrhakankaya.com sitesi.

Uzmanlık alanında yer alan doğalgaz, biyogaz, yenilenebilir enerji, patent ve kosgeb destekleri hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaştığı yyazılar ile güncel tutmaya çalıştığı bir blog.

Doğalgazın ekonomik kullanımı, doğalgaza dönüşüm için nelere dikkat edilmeli, kombi seçimi, radyatör montajı, oda termostatlarının kullanımı, doğalgaz tasarrufu, ekonomik ısınma ve doğalgaz faturasını düşürme gibi konularda doğalgaz ile alakalı faideli bilgiler bulabilmek mümkün.

Diğer taraftan konvansiyonel enerji kaynakları ve fosile dayalı yakıtların hızla tüketilmesi sonucu, sürüdrülebilir enerji politikaları için çalışılan alternatif enerji kaynakları arayışının en önemli başlığını oluşturan yenilenebilir nerji diğer deyimiyle yeşil enerji konularında de bilgi, kavram ve teknolojik yaklaşımları konu eden güncel makaler yayınlamaktadır. Özellikle biyogaz olmak üzere rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ve dalga enerjisi hakkında yazılar bulunmakta.

Günümüz ekonomik sorunlarını aşmanın ve işsizliği azaltmanın tek formülü olan yeni işyerlerinn açılması dolayısıyla girişimcinin ve girişimciliğin desteklenmesi öne çıkmaktadır. Bu anlamda girişimcilik, girişimciliğin deteklenmesi, kosgeb yeni girişimci desteği, yeni iş fikirleri, girişim fikirlerinin fikir aşamasından uygulama şamasına geçirilmesi gibi birçok konuda aydınlatıcı ve yol gösterici makaleler yayınlanmaktadır.

Kısaca www.mrhakankaya.com kişisel blog sitesi girişim, doğalgaz ve biyogaz alanında tatmin edici ve bilgilendirici içeriğe sahip bir sitedir.