Başarmak istiyorsanız, denemelisiniz.

27 Mayıs 2017 Cumartesi

B12 Vitamini Eksikliği Nedir

Bildiğimiz bir çok vitamin gibi B12 vitamini de vücudumuz da üretilmemektedir. Bir çok gıdalarla vasıtası ile vücudumuza almaktayız. Bu vitamin eksikliği genelde iki farklı durumda oluşmaktadır. Birincisi yeteri düzeyde vücuda vitamin alınmaması, bir diğeri ise yeteri düzeyde alınan vitaminlerin vücut yapısında yeterince emilmemesinden kaynaklanmaktadır.

B12 Vitamini Çalışma Prensibi: Bu vitamin ince bağırsaklarımız da emilir ve midenin salgıladığı bileşik üzerinden karaciğere taşınıp orada depolanır. Bu vitamin problemi yaşayan hastalarımız eğer ki önlemini almaz ise çok ciddi kalıcı problemlerle karşılaşabilir. Bu B12 Vitamin eksikliği olan kişiler de belirgin özelliklerinden bazıları: sinir bozukluğu, hafıza kaybı, cilt bozukluğu ve kabızlık olabilir. Bir diğer etken ise kansızlıktır. Tabi bu kansızlıkta beraberinde bir takım rahatsızlıkları getirmektedir. Bunlardan bahsedecek olursak eğer; çarpıntı, mide bulantısı, nefes alıp verirken zorlanma, kilo kaybı, unutkanlık gibi bir takım rahatsızlıklara yol açar.

b12-vitamini-eksikligi-nedir-

Bu durum aslında günlük hayatımızda bir takım olaylar sebebi ile karşımıza çıkmaktadır. Uyuşukluk ve saç dökülmesi de B12 vitamin eksikliğinin belirtileri arasında bulunmaktadır. Bu rahatsızlığın sonucunda bir çok hasta da ANEMİ hastalığı görülmektedir. Şuan için bu durumda rahatsızlığınız orta derece veya az ise az belirginlikler meydana gelir. Fakat şunu unutmamalıyız ki; zaman geçtikçe etkisini daha çok gösterecektir.

Günlük olarak düzenli beslendiğinizi düşünüyorsanız bu rahatsızlık pek sizin kapınızı çalmaz. B12 vitamini barındıran gıda türlerinden bahsedecek olursak eğer; süt ve süt ürünlerinin tamamı, yumurta, bira mayası, badem ve tahıllar, kırmızı et ile beraber balıkta bol miktarda bulunmaktadır. Bu rahatsızlığın tedavi yöntemleri biraz farklı şekildedir. Bahsettiğimiz gıdaların bol bol tüketilmesi gerekir.

B12 vitamin eksikliğinin tedavilerinde uzmanlar tarafından hazırlanan B12 vitamin iğneleri ve hapları kullanılmaktadır. Yeterli düzeyde bunları kullanan insanlar kontrol sonrasında hala vücudunda B12 problemi yaşarsa hayatı boyunca bu tedaviye maalesef devam etmesi gerekmektedir.