Başarmak istiyorsanız, denemelisiniz.

27 Mayıs 2017 Cumartesi

KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Nasıl Alınır

Bir iş fikriniz var, kendi işinizin patronu olmanın zamanı geldiğini düşünüyorsunuz, kendiniz için çalışmak ve daha fazlasını istiyorsunuz. Bu aşamada girişimci olarak iş hayatına atılmak için destek ve hibelerden yararlanma arzusunda olmanız doğal.

Bu destek mekanizmalarından birisi de Kosgeb. Adı üzerinde küçük ölçekli ve orta lçekli işletmelere yani kısaca kobilere yönelik destek ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan Kosgebin bir çok alanda proje desteği bulunmakta. Girişimci desteği de aynı şekilde proje bazlı bir kobi desteği.

Öncelikle Kosgeb girişimci desteğini tanıyalım. Bu destek de işletmenizin kuruluş masrafları için 3.000TLye kadar, kuruluş aşamasındaki makina, teçhizat ve ofis malzemeleri için 15.000TL ye kadar destek sağlanır. Aylık bazda maksimum 1.000TL olarak toplamda 12.000 TLye kadar işletme gider desteği sağlanır. Geri ödemeli olarak sunulan 70.000TL ise esası itibari ile banka kredisi olup, faizini kosgebin üstlendiği bir destektir.

Toplamda 100.000TLye kadar ulaşan bu KOSGEB girişimci desteğinden yararlanabilmek için öncelikle KOBİ olmanız gerekmektedir. Yani ister şahıs işletmesi olarak isterse limited şirket olarak kurduğunuz işletmenizi kosgeb web sitesi üzerindedi e-kobi kısmından kayıt yaptırmalı, kayıt sonunda oluşan 2 adet formu ve istenen belgeleri kaşeleyerek size en yakın kosgeb hizmet birimine teslim etmeniz ardından bilgileriniz incelenerek kaydınız tamamlanacaktır.

Kobi olarak kaydınızın ardından bu girişimci desteği için bir iş planı yazmanız ve ek belgeleriyle teslim etmeniz ardından oluşturulacak kurula çağrılacaksınız. iş fikrinizi ve girişimci olarak sizi inceleyen kurul onaylar ise destekten yararlanmaya başlayacaksınız.

Bu aşamada öne çıkan şey ise iş planı. İşte bu iş planını hazırlayabilmenizi öğreten uygulamalı girişimcilik eğitimleri de yine Kosgeb tarafından anlaşmalı kuruluşlar ile birlikte verilmektedir. Bu eğitim tarihlerini Kosgeb resmi web sitesindeki duyurular bölümünden inceleyebilirsiniz.




Bu eğitim sonunda edineceğiniz kurs katılım sertifikası aynı zamanda ilgili girişimci destek başvurusunun ana şartıdır. Bu eğitim sonunda proje yazmak, iş planı yazmak, iş fikrini olgunlaştırma, pazar ve rekabet analizi, gelir-gider tabloları oluşturma gibi güzel yetenekleri kazanacaksınız.